23 dage til Lillebælt Halvmaraton

Vi nærmer os med hastige skridt maj måned og dermed også Lillebælt Halvmaraton. Og i år har vi rigtig mange elever, der har valgt at tage udfordringen op. 21,0975 km lyder den officielle distance – og det er langt! Det ved jeg af bitter erfaring! Det kræver hård træning, hvis man gerne vil have et godt løb og en god tid.

Selvfølgelig er der også altid dem, der overtager et tilfældigt startnummer et par dage før og så bare stiller op. Prøver lykken. Jeg har selv været en af dem. Da jeg stillede op til mit første halvmaraton, havde jeg fuldstændig undladt at træne. Ikke en eneste gang havde jeg været ude at lufte løbeskoene. Faktisk havde jeg aldrig tidligere løbet længere end 10 kilometer. Det kan ikke anbefales! I hvert fald ikke hvis man har rundet de 30 år. Den forårsdag i maj led jeg, som jeg aldrig har lidt før. Efter 12-13 kilometer var der simpelthen ikke mere at give af – og så er der rigtignok langt hjem, skal jeg lige hilse at sige. Nuvel, jeg kom i mål (eller rettere slæbte mig i mål) og lovede mig selv, at jeg aldrig gjorde det igen.

Det glæder mig derfor særligt meget at se, at vores nuværende elever træner efter alle kunstens regler. Anført at skolens idrætslærer, Martin Madsen, bliver der virkelig gået til stålet. Man kan næsten blive helt misundelig på elevernes løbeiver. De seneste to tirsdag aftener har Martin sammen med både drenge og piger finpudset formen med ”lygtepælsintervaller”, ”makkerløb”, bakkespurter og alt muligt andet godt fra løbeposen.

Det skal blive spændende at følge dem alle sammen, når løbet skydes i gang den 9. maj på havnen i Middelfart. Personligt står jeg i år på sidelinjen og hepper. Det skal der jo også være nogen, der gør.

Billede af sidste års elever der løb halvmarathon

Mads. 16. april

Tilbage