Hvad sker der på et efterskoleår

I løbet af et efterskoleår sker der utroligt mange ting. Du vil komme til at opleve noget, som du aldrig har oplevet før og også noget som udfordrer dig som person. Det siges, at et efterskoleår svarer til syv menneskeår, og det er nok ikke helt løgn. For der sker rigtig meget i løbet af skoleåret. En ting er de oplevelser du får, noget andet er, hvad det gør ved dig.

Et efterskoleår skal ikke bare være oplevelser, det skal også være tiden til refleksion og fordybelse i det at være menneske. Det er det, vi rigtigt gerne vil give dig. Oplevelser du altid vil huske og værdier, der bliver en del af, hvem du er.

Hvis du kigger videre på vores hjemmeside, vil du se noget af det, du kommer til at opleve.

Det kunne være vores skitur, hvor det at stå på ski ikke alt det handler om – det handler også om at være sammen i en hytte, hvor du selv skal være med at lave mad.

Vi har hver uge en fællesaften, hvor vi selv laver noget spændende eller får nogle til at komme til efterskolen og give noget af dem selv.

To gange om året har vi familieweekend – her kan du tage dine forældre, din lillebror eller måske din mormor ned på efterskolen og lade dem opleve noget af efterskolelivet.

I løbet af dit efterskoleår, vil du udover den normale undervisning også komme til at opleve emneuger i de forskellige fag. Det kunne være en arkitektkonkurrence i matematik, at lave sit eget rejsebureau i engelsk eller at lave et (måske lidt kikset) tysk melodi grandprix.

Vi er lidt tossede på Nørre Åby Efterskole. Netop derfor har vi en lidt underlig rekordbog, hvor der er mulighed for at forevige sit navn.

Vores årsplan og ferieplan kan ses læses under punktet undervisning.

Billede fra det efterskoleår, hvor vi tog til Legoland

Fordi et efterskoleår svarer til syv menneskeår!