Emneuger og -dage

Udover den daglige undervisning har vi i løbet af skoleåret emnedage i matematik, dansk, engelsk, samfundsfag og tysk. Emnedagene giver mulighed for at bryde med hverdagen og lave større projekter, end man har tid og overskud til i den travle dagligdag. På skolen har vi eksempelvis afholdt:

 • Arkitektkonkurrence, hvor eleverne bruger matematikken i den virkelige verden og – fra tegnebræt til modelplan – giver deres bud på, hvordan en moderne lufthavn, en svømmehal etc. kunne se ud
 • Øst/vest-dag, hvor en kæmpe mur af scenekasser blev bygget og hele skolen blev opdelt i Øst- og Vesttyskland og små minisamfund blev indrettet på hver side af muren.
 •  ”borgen”, hvor eleverne ud fra faste rollekort danner deres egne nye partier, fører valgkamp – med dertilhørende spindoktorer, nyhedskanaler, partilederdebatter, Rizaus bureau, meningsmålinger – og til sidst kårede landets/skolens nye statsminister.
 • Travel agencies, hvor eleverne skaber deres egne små rejsebureauer og sælger rejser til eksotiske feriemål.
 • Reportage-konkurrence, hvor eleverne udarbejdede både skrevne- og levende reportager fra Nørre Åby by – nogle elever var på besøg i børnehaver og fritidsordninger, mens andre lavede indslag fra byens genbrugsforretninger, sportshaller osv.
 • Guldkorn-reklameprisen, hvor eleverne i små grupper agerede reklamebureauer og reklamerede for forskellige produkter. De mange reklamefilm og reklameannoncer indgik til sidst i et stort ”award show”, hvor de mest vellykkede reklamer blev tildelt ”Guldkorn-prisen”.

I løbet af skoleåret har vi derudover også særlige oplevelsesemnedage., hvor vi udfordrer og underholder hinanden på forskellige måder. Af oplevelsesemnedage har vi bl.a. afholdt:

 • NÅE-anderledes – en årligt tilbagevendende begivenhed på skolen – her forbereder og afholder skolen en særlig festival for uviklingshæmmede børn og unge. Det er i høj grad skolens elever, der står for afviklingen af dagen. I 2011 vandt Nørre Åby Efterskole ”Handicapprisen” – en pris, der hvert år tildeles en person, virksomhed eller organisation, der i særlig grad har ydet en indsats for handicappede i Middelfart kommune.
 • Superdøgn – en fantastisk sjov og udfordrende begivenhed, hvor eleverne dyster i skøre/skæve konkurrencer i 24 timer i træk.
 • Wellnessformiddag, hvor eleverne bl.a. får lagt ansigtsmasker, modtager og giver massage og kobler af fra hverdagens stress og jag.
 • Gør noget godt for andre – en udfordrende og tankevækkende happening, hvor eleverne ”solgte” deres arbejdskraft til lokale virksomheder for at tjene penge til et godt formål. I 2013 donerede vi knapt 10.000 kr. til organisationen ”HopeNow”, der kæmper for en bedre hverdag til de mange kvinder, som lever et forfærdeligt liv i Danmark som følge af menneskehandel.
 • Extreme dag – hvor eleverne prøvede kræfter med ting, de aldrig havde prøvet før og nok aldrig prøver igen.
 • Aktiv-/passivdag – hvor eleverne starter med at tage et individuelt valg (aktiv/passiv), der afgør, hvilken dag de skal have. De aktive er ekstremt aktive, og de passive ekstremt passive. De har ikke mulighed for at vælge om, når først de har sat deres kryds på sedlen, ligesom de heller har mulighed for at møde hinanden holdene imellem. Først når dagen er slut, mødes de aktive og passive – og oplever, at et valg også altid er et fravalg af noget andet.
 • Midnatsjulegudstjeneste, hvor eleverne i tæt samarbejde med skolens musiklærer arrangerer en julegudstjeneste i den lokale kirke. Enkelte elever synger sange til tonerne af det store kirkeorgel, andre læser digte højt i de smukke omgivelser. Det hele foregår sent om aftenen lige før jul.