Efterskole skitur – rejse til Norge

Sne, sol og ski er noget af det bedste vi ved på Nørre Åby Efterskole. Derfor tager vi hvert år midt i januar måned på skitur til Norge, nærmere bestemt skisportsområdet Vierli, beliggende ca. 175 km nordvest for havnebyen Larvik. Her står vi på alpinski og snowboard. Man vælger selv hjemmefra hvilken af disse to discipliner, man ønsker at benytte sig af. Man står på ski/snowboard i forskellige hold på forskelligt niveau. I takt med den enkeltes fremskridt, ændres disse hold naturligvis som ugen skrider frem. Desuden har skisportsområdet særlige kælkepister og kælke, som eleverne kan benytte i løbet af ugen. Når vi ikke er på pisterne, er der mulighed for frit skiløb mv. på en bakke i nærheden af skisportsområdet med tilhørende skilift.

Fællesbillede fra vores skitur til Norge

Vi bor i henholdsvis 6, 8 og 12 mands hytter. Vi tilstræber at sammensætte hytterne ud fra elevernes ønsker, i den udstrækning det kan lade sig gøre. Her kan I selv disponere over jeres fritid, og der vil være rigelig tid til at slappe af og hygge sig sammen. Vi har på forhånd indkøbt og pakket madvarer hjemme i Danmark, samt lavet opskrifter til jer. I skal dermed selv lave maden i hytterne, hvilket som regel også er en sjov og hyggelig del af turen. Hver hytte får tildelt enten en eller to hyttelærere, som hjælper jer med at planlægge ugens forløb på ski og er behjælpelig med øvrige spørgsmål og lign.

Hver aften mødes alle elever og lærere til en hyggelig og rar aftensamling, hvor der bliver sunget, fortalt historier, givet beskeder og tildelt skolens berømte ”fighter-pris” samt den måske endnu mere berømte ”giv-agt”-vest til en udvalgt elev, der har lavet et særligt morsomt indslag i sin kamp med skiene den pågældende dag.

Her kan du se en lille film om vores efterskoles skitur til Norge. De er lavet af Jakob Gebauer fra årgang 2014/15.