At gå på Nørre Åby Efterskole

Elevberetning af Laura Viltoft Overgaard 9.A

Da jeg gik til gymnastik, husker jeg tydeligt den her pige, som hed Emma, fordi hun altid var glad. Jeg forstod ikke hvordan hun kunne smile sig gennem hele træningen, om vi så skulle lave 100 mavebøjninger eller havde lang lørdagstræning. Hvordan kunne hendes første reaktion til alting automatisk være et smil? Så konstant glad, ville jeg da aldrig kunne være.

Men så slog det mig for et par måneder siden. Det er jeg jo. Jeg er helt automatisk glad.

Det er ikke fordi, jeg har haft nogen livsåbenbaring eller et møde med gud. Det er bare fordi, jeg går på NÅE.

Vi er altid en afspejling, af den verden vi lever i. Vi følger andres eksempler og tendenser, om det så er inden for livstil, selvopfattelse eller mode. Man må sige at Ja-hatten er yderst in her på Nørre Åby Efterskole. Om det så er, når vi skal bade en mørk aften i marts, tager ud og hepper på vores kammerater til 10 km løb, klæder os ud til høvdingeboldsturnering eller samles elever og lærere for at sætte et musikteater på benene, så ser man ja-hatten på alles hoveder.

Selvfølgelig handler det også om ens egen indstilling til tingene, men det er ret svært ikke at være glad, når vi får varme boller hver morgen, lærer om hovedløse høner til samling, hører en original Kåres joke, ser drengene klædt ud som piger, spiller twister en lørdag aften kl. halv tolv, ligger i græsset på en solskinsdag, hører en verdensberømt painist spille i Grundvig, eller danser på gangen til 00’er hits.

Man siger, at der skal tre gode ting til at opveje en dårlig. Man må sige, der er rigeligt med gode ting til at få mig til at smile hver eneste dag. NÅE er et sted, hvor der er plads til alle.

Her er plads til, at man kan lade tanker flyde på en løbetur alene, her er plads til at sidde 7 piger i en tremandsofa og se Paradis Hotel, her er plads til at byttet klasselokale, så man ikke skal gå over til den gamle bygning på krykker, her er plads til, at alle kan få en fantastisk uge på vores skitur til Norge, her er plads til at få pulsen op i fitnessrummet, om det så er til rock eller girlpower, og her er plads til at tage en stille aften i kunstlokalet med vandfarver og kakao.

Så hvordan bliver man konstant glad ligesom Emma?

Måske er det ved at spise kage hver tirsdag, prøve nye ting hver dag, synge hver morgen, få et smil hver time, og omgive sig med dejlige mennesker hvert sekund.

Måske er det ved at gå på NÅE, for her får man det hele på én gang.

Skrevet til generalforsamling 21. april 2015

Tilbage