At lege vinterbader

Jeg har leget med tanken i mange år og forsøgt på alle mulige måde at overbevise Kåre og Pierre (forstander og viceforstander) om, at det kunne være sjovt. At tage hele banden med på stranden i en af vintermånederne og lade dem, der måtte have lyst, hoppe i.

Det er da noget, man husker. Stærke fælles minder. Noget man kan grine ad og tænke tilbage på, når skoleåret er omme.

Det er en god idé!

Og jeg skal selvfølgelig også med i vandet. Vil man have eleverne med på idéen, må man selv gå forrest som et godt eksempel. Det er sådan, det er.

Men som jeg står der på kanten af badebroen og kigger ned i det mørke og iskolde vand, er det slet ikke så sjovt, som jeg troede, det ville være. Det er bare hundehamrende koldt. Mine tænder klaprer, og jeg vil så gerne have det overstået. Men der er kø på badebroen. Der er rigtig mange, som har taget udfordringen op – vi er omtrent 40 vinterbadere, vil jeg skyde på.

Det er kun få uger siden, at jeg stod nok så stolt i skolens spisesal og proklamerede, at jeg da selvfølgelig også skulle i vandet. ”Jeg skriver mig på som den første” sagde jeg. Og så blev sedlen hængt op, så alle kunne se det.

Så nu er der ingen vej tilbage!

Også selvom jeg ikke har lyst.

Alt andet ville være virkelig hyklerisk.

Jeg aftaler med Thomas, Mathias og Joonas, at vi hopper i sammen. Et fælles hop. Et fælles projekt. Så virker det knap så vanvittigt. Vi er nogle af de sidste, der skal under. En af mine kontaktelever har lige været i før mig. Hun sætter lige en iskold og våd hånd på min ryg, da hun passerer mig på broen. Tak Marie!!! For s…, hvor er det dog bidende koldt.

Der bliver taget et fællesbillede af Thomas, Mathias, Joonas og mig, lige inden vi tager springet.

DSC04810

Vi tæller til tre og så sker det. Jeg ryger helt under, men er vel ikke i vandet i mere end 5-10 sekunder. Jeg skal op! Det dunker helt vildt i mine fødder.

En del af eleverne er i flere gange, men jeg skal ikke mere. Det var det.

Jeg går tilbage til stranden og får min trøje og jakke på igen. Har en god følelse i kroppen. Det var faktisk helt okay. Som at få blæst hele systemet igennem.

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg gør det.

Tror jeg.

Mads d. 25. marts 2015

Tilbage