Dramaweekend med bryllup!

Tag på efterskole og bliv gift!

Det kunne være Nørre Åby Efterskoles nye reklameslogan. Ja, det lyder måske lidt mærkeligt i de flestes ører, men ikke desto mindre var det, hvad der skete for Stine og Jakob (alias Melody og Emil) i denne dramaweekend.

Stine og Jakob havde – sammen med 27 andre elever – valgt at blive på skolen i weekenden. Der stod ’dramaweekend’ på årsplanen, men ikke nok med det. Der skulle være bryllup. At det lige var dem, der skulle giftes, vidste de dog ikke noget om. Eleverne fik nemlig først deres roller klokken 11 lørdag formiddag.

Tillykke, du skal giftes!

Og så kunne de store bryllupsforberedelser ellers begynde.

Præcis klokken 17 lørdag eftermiddag blev festlighederne skudt i gang. Og det var noget af en broget skare, der mødte op til fest. Der var den gamle oldemor, der faldt i søvn midt i sin tale, og de små kusiner, der bandt gæsternes snørebånd sammen under bordet under middagen. Der var lidt for smarte ’wedding crashers’ og den misundelige storesøster, der slet ikke kunne se det smukke i, at hendes lillesøster skulle giftes. Der var præsten og den smukke vielse, og der var ’Øko-Ellen’ og hendes alternative healing af brudeparret. Der var brudevals og afklippede herrestrømper. Der var en fantastisk flot bryllupskage og lækker mad.

Kort sagt var der alt, hvad der bør være til et rigtigt bryllup.

At vi så tilmed har elever, der ikke bare hopper med på legen, men lever sig fuldstændig ind i rollerne, gør jo bare det hele så meget sjovere. Som Signe (dramalærer) skrev på skolens intranet, da dagen var omme: ”Aldrig har jeg oplevet så mange overraskende indslag!”.

Stor ros til eleverne for et fantastisk engagement, stor ros til køkkenet for lækker bryllupsmad og ikke mindst stor ros til de seje lærere/’weddingplanners’ Signe og Maria, der stod for hele arrangementet.

 

Mads. 10. november 2014

Tilbage