Efterårshygge, meditation og kagekonkurrence

På efterskoler er efterårsferien noget særligt. Det er den første ferie i skoleåret og dermed også den første gang, at eleverne ikke skal se hinanden i længere tid. En hel uge! For nogle kommer ferien som et tiltrængt pusterum, andre kan slet ikke vente med at komme tilbage igen. Uanset hvordan man har det, er det nok slet ikke så tosset lige at trække stikket ud engang imellem. Bare at holde helt fri uden at skulle bekymre sig om, hvorvidt man nu går glip af hyggeligt samvær og sjove, unikke oplevelser.

Som lærer er det også fedt at se gensynsglæden i elevernes øjne, når ferien så endelig er slut. Der bliver krammet og grinet, og man fornemmer virkelig, hvor stærkt et fællesskab, der allerede er blevet bygget op. Det giver noget at rejse væk og komme tilbage igen – både for den enkelte og for fællesskabet. At vide at man har været savnet, er en rigtig god følelse.

Og der er allerede godt gang i fællesaktiviteterne.IMG_1304

Tirsdag aften var der planlagt ’meditationshygge’ som fælles aftensarrangement. Eleverne mødtes i spisesalen, hvor der var pyntet op med stearinlys og hyggebelysning – her blev også serveret te og kage. Herefter skulle alle tage deres dyner og puder og lægge sig ind i skolens gymnastisksal. Eleverne skulle nu på en lille rejse ind i sindet og forsøge at finde en indre ro. Enkelte fandt så megen indre ro, at de til sidst faldt i søvn, andre pjattede måske lidt for meget. Uanset hvad var det en rigtig hyggelig aften.

Lørdag stod Marias kontaktgruppe for at arrangere fællesaktiviteter for alle på skolen – og her var temaet ”Den store Bagedyst”. Eleverne blev delt op i ni hold, og så gjaldt det ellers om at bage den flotteste og mest velsmagende kage. Marias gruppe var (pudsigt nok) dommere i konkurrencen og skulle således smage alle de lækre kager. Det må siges at være godt planlagt!

Mads 26. oktober 2014

Tilbage