Tur til Århus med skolens forfatterhold

I år har vi  som noget nyt oprettet en helårlig forfatterlinje for de elever, der brænder for at skrive. Det er været en spændende og udfordrende proces at skulle skabe et helt nyt fag. Målet har ganske enkelt været:

  • At gøre eleverne bedre til at skrive og gøre dem mere bevidste om sprogets mange muligheder/virkemidler
  • At introducere eleverne for mange forskellige litterære genrer og stilarter
  • At vække/dyrke elevernes interesse for både at skrive og læse

Heldigvis har dette års elever virkelig bidt på idéen og gået til timerne med masser af nysgerrighed og skrivelyst.

I mandags tog hele forfatterholdet til Århus – både for at besøge forlaget KLIM og Skrivekunstskolen på Godsbanen. Det var et rigtig interessant møde med ”virkelighedens verden”. Redaktør Carsten Vengsgaard inviterede os indenfor og gav os et indblik i forlagsverdenen. Vi blev både et par erfaringer rigere – og også et par bøger rigere, da vi fik lov til at gå på opdagelse i Forlaget KLIMs boglager og udvælge os et par spændende værker. Fantastisk!

På Skrivekunstskolen på Godsbanen, der ligger tæt ved Århus Hovedbanegård, blev eleverne sat til at skrive deres egen lille bog på gamle aflagte skrivemaskiner. Ja, en hel bog! Så der blev klapret på de gamle taster, så det var en fornøjelse. Det samlede værk nåede vi ikke at læse, men Christian Djurhuus (daglig leder og underviser) har lovet at sende os et par udgave med posten. Det ser vi frem til.

Skolens forfatterhold til Århus

Skolens forfatterhold til Århus

Derudover havde eleverne også knap to timer til at udforske Århus midtby. Århus er nemlig det overordnede tema for dette års afsluttende skriveprojekt – et skriveprojekt, der senere skal blive til dette elevholds årsantologi, trykt i et rigtigt bogformat. Der skal både skrives noveller, essays og reportager, og alle elevernes tekster bliver tilmed læst og bedømt af forfatter Morten Ellemose (www.forfatterskabet.dk).

Det bliver et par spændende uger. Jeg glæder mig meget til at læse de endelige værker. Du kan læse meget mere om vores forfatterhold eller forfatterlinje, som er et tilbud til alle 10. klasser som ikke har tysk eller fysik/kemi.

Mads d. 26. april 2015

Tilbage