Kaufmann Cup 2014 – Hip Hop

”Jeg er i den grad en stolt lærer!”, sådan lød ordene, da Maria (Nørre Åby Efterskoles danseunderviser) kom hjem efter en intens dag i Horsens i lørdags. Efter mange måneders hård træning var det endelig blevet tid til at vise sig lidt frem. Nu skulle træningen stå sin prøve. Og selvom konkurrencen var benhård og det tekniske niveau var højt blandt alle de deltagende i Kaufmann Cup, satte Nørre Åby Efterskole sit klare aftryk på konkurrencen.

Præcis klokken 11 tog vores 11 spændte dansere bussen fra Nørre Åby Efterskole til Forum Horsens. Det er aldrig til at forudse, hvor højt niveauet er, når man tilmelder sig stævner som dette, men det stod hurtigt klart, at vores elever ville få kamp til stregen. Selv konkurrencens helt unge dansere havde et forbavsende højt teknisk niveau. 

Alt i alt deltog knap 600 dansere i Kaufmann Cup 2014. Nørre Åby Efterskole var tilmeldt i rækken ”voksen hiphop”, som udover NÅE’s dansere bestod af 7 andre jyske danseskoler. Nørre Åby Efterskole havde som den eneste efterskole i landet valgt at tage kampen op mod landets etablerede danseskoler.  

For at sætte ekstra fokus på hiphop har Nørre Åby Efterskole ansat Sofie Sarah Eriksen, der har danset professionelt i mere end 10 år. Det er Sofie, der har stået for koreografien og den ugentlige undervisning. Hun har formået at bringe det bedste frem i eleverne. Der er blevet trænet meget – også i fritiden. Stort cadeau til hende!

Kaufmann Cup er fantastisk velorganiseret dansestævne. Det er arrangeret af de tidligere danmarksmestre i dans Brian Eriksen og Marianne Eihilt. Ingen tvivl om, at der er lagt mange kræfter i at få alting til at fungere helt optimalt. God stemning, god opbakning. Det kunne ikke være meget bedre!

Dagens mange oplevelser blev fordøjet med en fortjent tur på Burger King. De 11 stolte (og trætte) elever var først tilbage på efterskolen igen klokken halv ni lørdag aften.

Vi glæder os til det næste store dansestævne, her skal efterskolens hiphop-dansere til Randers for at deltage i ”HIP HOP International”. Stævnet finder sted den 10. maj i ARENA Randers. Det er international dansekonkurrence, hvor vinderholdet skal repræsentere Danmark ved verdensfinalen i Las Vegas. Kaufmann Cup er således kun begyndelsen på noget rigtig stort – man har jo lov til at drømme.

Pigerne og Nemo viser ansigter til Kaufmann Cup 2014

Mads 24/3-14

Tilbage