Kontaktgruppetur

Hvert skoleår indledes skolen med en kontaktgruppetur. Det er en slags ’ryste-sammen-tur’, hvor lærere og elever lærer hinanden bedre og får masser af hyggelige oplevelser sammen.

En kontaktgruppe kan ses en lille ”familie” på efterskolen – det er en gruppe bestående af otte/ni elever, der alle er tilknyttet en bestemt lærer. Særligt i starten af skoleåret er det vigtigt, at alle elever føler, de hører til i flokken. At de altid har nogen at gå til og er naturlig en del af fællesskabet.

kontaktgruppetur Alex's gruppe

Det er helt op til de enkelte lærere, hvor turene skal gå hen. Nogle vælger at tage deres elever med hjem til deres eget hus eller sommerhus, mens andre cykler ud til en af de nærliggende campingpladser og overnatter i hytter eller telte.

I år var min kontaktgruppe jeg på tur sammen med Alex og Anders’ kontaktgrupper. Præcis klokken 10 torsdag morgen stod alle elever klar med deres cykler og bagage. Vores tur gik til Galsklint Camping, der ligger knapt 17 kilometer fra efterskolen, så der ventede os en god lang tur. Men vejret var herligt og humøret var højt, så vi kom frem helt uden problemer eller beklagelser.

Sidste år regnede det både, da vi ankom, og da vi skulle hjem, hvilket naturligt nok satte en dæmper på begejstringen, men i år viste vejret sig i den grad fra sin allerbedste side. Så efter en varm cykeltur var det tid til en kold is og en kølig dukkert på stranden.

Når vi tager af sted på kontaktgruppetur, er der ikke fastlagt program, som vi alle skal igennem. Det handler bare om at være sammen og hygge sig i det fælles samvær. Og der blev virkelig hygget i løbet af torsdagen bl.a. med kongespil, frisbee, fodbold, kortspil og meget andet. Om aftenen tændte vi bål på stranden med bølgernes skvulpen i baggrunden. Anders og Alex spillede guitar, mens vi andre sang af fuld hals.

kontaktgruppetur - guitar

Det var den perfekte afslutning på en enormt hyggelig dag. Om fredagen gik turen igen tilbage til efterskolen og der var store smil på læberne, da vi alle mødtes igen med masser af gode oplevelser i bagagen.

Mads 23. august 2015

Tilbage