Kortfilmsfestival og Olsen Banden

Denne uge har stået i danskemneugens tegn. En af de store fordele ved emneugerne på NÅE er, at eleverne får mulighed for at fordybe sig i et særligt fagområde og også selv udarbejde et kreativt produkt. De både undersøger og fremstiller.

Og i år var det overordnede emne kortfilm. Hvad kendetegner en god kortfilm, og hvilke særlige krav er der til genren? Det var udgangspunktet.

Om mandagen blev der arbejdet med instruktørparret Martin og Michael Vredes kortfilm ”Til døden os skiller” og talt om de filmiske virkemidler og om Richard Raskins parametermodel.

Derefter var det elevernes tur til at prøve kræfter med genren. Med udgangspunkt i små fabler, skrevet af den franske forfatter Jean de la Fontaine helt tilbage i 1600-tallet, skulle elever fremstille kortfilm, der siger noget menneskets væsen. Tanken var, at alle film skulle indgå i vores helt egen kortfilmsfestival (”Vestfyns kortfilmsfestival”), der blev afholdt torsdag formiddag.

Og der blev virkelig knoklet igennem. Udover filmene blev der også udarbejdet storyboards og skrevet filmanmeldelser. Det hele lå klar torsdag morgen, hvor fem ud af de femogtyve film skulle nomineres til hovedkonkurrencen. De indledende filmfremvisninger foregik i klasserne, hvor eleverne også fik mulighed for at præsentere filmen og tankerne bag. Eleverne valgte selv (via afstemning) hvilke fem film, der skulle gå videre til hovedkonkurrencen.

Og så kom den røde løber og det fine tøj frem. Det var jo en premiereforestilling.

Der blev uddelt priser til: De bedste skuespillerpræstationer, de bedste filmiske virkemidler, det mest originale manuskript og de bedste kostumer/makeup. Derudover var der selvfølgelig også hovedprisen (Den Gyldne Trier), en publikumspris, der blev uddelt til den mest vellykkede kortfilm af dem alle. Vinderen blev filmen ”Libra” produceret af eleverne Sara, Peter, Charlotte, Simon og Mathilde Carlsen.

Her i weekenden har hele 75 elever valgt at blive på skolen. Weekendens tema er ”Olsen Banden” – og eleverne har virkelig fået Olsen Banden for alle pengene. Arrangementet startede klokken 9 lørdag morgen, det primære mål var at tygge sig igennem hele serien af Olsen Banden-film (på nær de to første). Alle elever har været samlet i skolens sportssal og der er blevet hygget i stor stil. Der har været Olsen Banden-konkurrencer og spist ”Olsen Banden-retter”. Men først og fremmest er der blevet hygget, grinet og snakket. Det er ikke bare godt – det er skide godt, Egon!

Mads 22. februar.

Tilbage