NÅE filmfestival

Onsdag var der oplevelsesemnedag, hvor den stod på filmfestival. Det har Frjea Ottosen skrevet om.

Dørene til salen bliver åbnet, og folk træder spændt ind på den røde løber, imens de bliver overfaldet af journalister som vil tage deres billede. Alle er iklædt deres fineste tøj, og de fleste smiler stort til kameraerne.

Filmfestivalen er startet, og det vi alle har brugt hele formiddagen på at forberede går endelig i luften. Nogle har været journalister og gået og taget billeder af de andres forberedelser, andre har været i køkkenet og forberede pindemadder, imens nogle helt tredje har produceret film eller indslag.

Showet startede med velkomstdrinks til alle, og så fandt man sig ellers en plads rundt omkring et af bordene.

Værterne gik på scenen i et kæmpe bifald og vi så nogle af de første film, der var blevet produceret i løbet af dagen. Der var film i kategorierne Gys, Komedie, og drama og så skulle der findes en vinder i hver kategori. Vi sad alle klar med vores smartphones – For dem havde vi nemlig fået lov til at tage med, så vi kunne gå ind og stemme på den bedste film.

Vi grinede alle sammen, af de første kortfilm, da det var komedie. Der var nogle rigtig gode bud, og det var ikke alle der lige vidste, hvem de skulle stemme på. Men en vinder blev der fundet, og salen brød ud i klapsalver, idet skuespillerne gik op på scenen for at modtage deres oscar.

Oscar’erne var nogle som et af holdene havde produceret tidligere på dagen.

Undervejs i showet var der forskellige indslag. De var stærkt inspireret af blandt andet Natholdet men det fungerede super godt. Midt i en teknisk fejl, gik to af drengene såmænd også op på scenen for at vise, at vi støtter enhver form for kærlighed i Danmark, de kyssede nemlig hinanden, og folk grinede og klappede.

DSC_0131

Bordene vi sad ved, var dækket med fin dug, og så stod der en skål lækre chips, som der ihærdigt blev spist af. Alle sad og smilede for hele femøreren og nød showet. Dagen sluttede af med oprydningen af salen, og selvom det ikke lige var det man følte for, efter en hyggelig dag, så blev det gjort uden en masse brok.

Så vi kunne ellers pænt smutte hen på værelserne og smide de fine klæder og hoppe i de sædvanlige afslappende outfits.

Tilbage