Så er vi i gang igen!

Efter en god lang juleferie har vi endelig fået eleverne tilbage på skolen, og det har været rigtig dejligt at se, hvor let det har været for dem at finde sammen i fællesskabet igen. De er blevet grinet, krammet og hyggesnakket, så det er en fornøjelse.

Og 2015 har allerede budt på lidt af hvert på Nørre Åby Efterskole.

Skituren til Norge rykker nærmere og nærmere, og derfor havde vi tirsdag aften arrangeret ”Norgesaften”. Her fik eleverne blandt andet fordelt arbejdsopgaverne i de enkelte hytter og blev også introduceret for madplaner, opskrifter og lign. For dem, der aldrig har stået på ski før, er der naturligvis sommerfugle i maven, selvom det nu slet ikke er en forudsætning for at få en god tur. Faktisk er det nok det allerbedste udgangspunkt for at få en helt unik oplevelse i den norske sne. Vi glæder os i hvert fald til at komme af sted.

En anden af ugens store begivenheder var samfundsemnedagen, hvor alle skolens elever indgik et kæmpe, politisk rollespil. Det var en stor succes og virkelig noget som engagerede vores elever. Der blev dannet helt nye partier, lavet sensationelle nyhedsudsendelser, dannet hemmelige alliancer, afholdt pressekonferencer og meget andet.

700_8134-001

Du kan læse mere om samfundsdagen på Marie Josiasens (elev) blog, hvor hun fortæller om sine oplevelser som partimedlem for ”De Grønne”

Her i weekenden var det så min kontaktgruppes tur til at afholde kontaktgruppeweekend. Og vi valgte at lave vores egen lille nytårsfest. Festforberedelserne startede allerede om eftermiddagen, hvor eleverne blev delt ud på fem forskellige ”værksteder” – nogle lavede forret, andre dessert, der var derudover et oppyntningshold, et bordbombe-/nytårshatteværksted og så var der en lille gruppe af elever, der forberedte efterskolens egen udgave af dronningens nytårstale. Klokken 18 gik festen i gang. Eleverne legede med på legen, og vi havde en rigtig hyggelig aften, der blev afsluttet med børnechampagne, kransekage og stjernekastere og knaldperler.

En stor tak til køkkenet for hjælpen med maden!

Vi glæder os til endnu en fantastisk uge på NÅE. Allerede på lørdag går turen til Norge – Vierli here we come!

Mads d. 12. januar 2015

Tilbage