Superdøgn – Billeder, film og blog

For mange er ’superdøgn’ et af årets helt store højdepunkter. Det er en af de oplevelser, som alle elever husker. Måske fordi det er så ekstremt og intenst? Måske fordi døgnet byder på så mange dybt besynderlige konkurrencer og opgaver, som alle – på vidt forskellige måder – udfordrer elevernes udholdenhed, kreativitet og viljestyrke?

Udgangspunktet for døgnet er, at eleverne skal prøve kræfter med noget, de aldrig har prøvet kræfter med før. I 24 timer bliver eleverne bombarderet med opgaver og konkurrencer, som udefra betragtet kan virke meningsløse og tossede, men som netop er med til at gøre superdøgnet til en ganske særlig begivenhed. Ingen ved, hvilke udfordringer der venter.

Superdøgnet kan beskrives som teambuilding i sin mest ekstreme form. Eleverne er delt op i fem forskellige hold (tre pigehold og to drengehold). Der er lidt over 20 elever i hvert team. Inddelingen er ganske tilfældig. Man kæmper således sammen med mange elever, man ikke har talt så meget sammen med før. Nye venskaber opstår – venskaber som måske (hvem ved?) kan vare resten af livet.

Her er nogle af de konkurrencer/opgaver, som indgik i dette års superdøgn:

  • Nåle i en høstak: Hvert hold skal finde tyve knappenåle i en stor høstak.
  • Vil med sild: Eleverne er sammen to og to. Den ene er søløve, den anden er dyrepasser. Dyrepasseren kaster små stykker marinerede sild over mod søløven, der forsøger at gribe dem med munden. Jo flere pletskud, jo flere point.
  • Ostepops: Eleverne er sammen to og to. Den ene får en badehætte på og bliver smurt ind i barberskum, den anden skyder i 2 minutter ostepops efter ’barberskumshovedet’. Det hold, der har flest ostepops siddende i hovedet, får flest point.
  • Pølseopgaver: Alle 5 hold får en pølse som maskot. I løbet af superdøgnet skal der bl.a. syes tøj til pølsen, laves hyldestsang til pølsen, laves datingprofil til pølsen etc.
  • Sætte krydser i et hæfte: Alle 5 hold får udleveret et ternet hæfte. Det gælder så om – så hurtigt som muligt – at få sat krydser i samtlige små firkanter i hæftet.

Dette års Superdøgn bød på mere end 60 skøre opgaver og konkurrencer. Selvom det er et døgn, der presser eleverne til det yderste, var der god stemning hele vejen igennem. Som lærer er det altid spændende at se om alle elever hopper med på legen, men der var ingen grund til bekymring. Vores superelever gjorde supergodt. Det kunne ikke være mere super!

Marie har på sin blog skrevet et meget flot indlæg om superdøgnet

Superdøgn er et af højdepunkterne på et skoleår på Nørre Åby Efterskole. Det har jeg hørt tidligere årgange og lærere sige, og jeg må tilslutte mig superdøgns-fansne. Superdøgn ér for fedt! Det er det vildeste døgn, hvor vi bliver presset til det yderste700_4931

Læs mere på Maries Josiasens blog


Tilbage