Ugen på NÅE: Aktiv/passiv, catwalk og kortfilm

Skolens elever stod over for et interessant valg i starten af denne uge. Et valg, der ville få afgørende betydning for resten af deres dag. To muligheder, men kun et kryds. Et valg, men også et fravalg.

Vil du være ’aktiv’ eller ’passiv’?

700_3467

Det lyder måske meget nemt, det er jo bare at sætte et kryds. Men når du står der helt alene – uden at vide, hvad alle andre har valgt, kan det godt pludselig blive en stor beslutning. I virkeligheden er det jo også et spørgsmål om, hvem du er, og hvordan du gerne vil se dig selv.

Derudover vidste eleverne jo heller ikke for alvor, hvad de sagde ja eller nej til – kun at enten skulle lave en masse eller slappe meget af.

Mange valgte at være aktive, endnu flere valgte at være passive.

De aktive skulle både på en (mini-)Robinson Eksedition, deltage i ’Vild med dans’ og lave mad som i tv-programmet ’Masterchef’, alt imens de passive lå med dyner og hovedpuder og så afsnit ’Robinson Ekspeditionen’,  ’Vild med dans’ og ’Masterchef’ på storskærm.

Både for elever og lærere var det en dag, der rejste mange interessante spørgsmål (måske især for de passive) og også bød på nye spændende udfordringer (måske mest for de aktive).

Tirsdag aften bød på endnu et fællesarrangement. Denne gang var det eleverne – nærmere bestemt elevhuset ’Vartov’ – der stod for planlægningen. Temaet var ’catwalk’. Dog var der lige en enkelt ekstra detalje – alle drenge skulle stille op som piger, og alle piger som drenge. Det endte med at blive et virkelig underholdende arrangement med veloplagte værter, dommerpanel mv. Stor ros til ’Vartov’!

Her i weekenden havde Alex’ gruppe forberedt en dag i kortfilmens tegn – eller rettere almindelige kendte spillefilm skulle koges ned til ultrakorte, sjove miniudgaver. Eleverne tog rigtig godt imod udfordringen og genindspillede bl.a. Titanic, Avatar, Phineas & Ferb, Olsenbanden og Løvernes Konge i nye, skæve versioner.

10703898_561986010568744_7254138210141524564_o

Mads 2. november 2014

 

 

Tilbage