Efterskole med fysik og kemi

Vi brænder for at lære vores elever fysik og kemi! Fysik og kemi er ikke alle elevers yndlingsfag, hvilket er en skam, da det indeholder så mange spændende ting. Ofte oplever eleverne at fysik og kemi er svært at forstå. Vi vil rigtigt gerne ændre dette. I undervisningen bliver alle emnerne gennemgået meget grundigt og der er tid til at spørge ind til det man eventuelt ikke forstår. Indholdet og fortroligheden med fysikbegreber opnås gennem småforsøg i en vekselvirkning mellem teori og eksperiment.

Vi tilbyder folkeskolens afgangsprøver i 9. og 10. klasse.

Artikel bragt i skoleskriftet 2011/2012

Af Pierre Dahl, viceforstander og fysik/kemi lærer

Jeg har aldrig kunnet lide fysik eller kemi. Lige fra folkeskolen, hvor min lærer kastede med sko, til gymnasiet fyldt med formler, forsøg og kloge ord, der aldrig blev forklaret, til seminariet med mangel på gejst og indlevelse i det, faget i virkeligheden handler om.

Jeg kan lige så godt være ærlig. Jeg havde aldrig troet, jeg skulle være fysi og kemiklærer. Men nu står jeg i den første time i skoleåret og råber knapt så pæne ting til et tog, der kører forbi. Omkring mig står nogle ret så forvirrede elever og råber i kor. Det er vigtigt at råbe ad toget, og få de frustrationer som sidder inde i en ud, for at kunne starte på en frisk. At gå på efterskole giver ikke bare muligheden for at lære nye
mennesker at kende, få fede oplevelser eller finde sig selv, det giver også muligheden for at komme til at kunne lide et fag igen.

 Nu kan jeg lide fysik og kemi. Det er så fedt at se en elevs øjne lyse op, når det hele endelig giver mening. Det er så fedt at forklare om orbitalmodellen, molberegninger og van der waals kræfter – selv om det er lidt

svært – til dem, der bare vil vide det hele. Fysik og kemi behøver ikke kun være formler, kloge ord eller at kaste med en sko. Fysik og kemi kan også være lidt gakket og meget levende.

En ting er i hvert fald sikkert: Så længe jeg er lærer på en efterskole med fysik og kemi, så starter hver års første time med, at vi råber ad et tog.

Efterskole med fysik og kemi - her ses forsøg med laser

Vi er en efterskole med fysik og kemi

 

Fysik og kemilærere

 Keld Bøgelund Rising NielsenKeld Bøgelund Rising Nielsen, lærer
Biologi og fysik/kemi lærer, der er flittig bruger af den korrekte beklædning i faget: en hvid kittel. Underviser herudover i film og er studievejleder.
Lasse Bo BahrtLasse Bo Bahrt, lærer
Underviser i matematik, fysik/kemi, engelsk, fodbold og Photoshop. Lasse har en lidenskab for computer, sport og ikke mindst snacks og et af hans utallige øgenavne er derfor også Mr. Snack.
Laura Kronborg KruseLaura Kronborg Kruse, lærer
Underviser i matematik, fysik/kemi, tysk og boldfag.
 Pierre DahlPierre Dahl, viceforstander
Tager sig af al skolens IT, herunder hjemmeside. Underviser i matematik, fysik/kemi og psykologi. Har i 7 år ikke tabt et parti skak på skolen, trods utallige elevers forsøg herpå.