Designefterskole – efterskole design

Design er for dig, der er træt af stangtøj fra H&M, som har lyst til at arbejde med couture (syning) og dermed sætte dit helt eget kreative præg på dit tøj.  

At designe er, når noget bliver til… Fra idé til det færdige resultat. Inspiration henter vi mange steder fra – lige fra bladene på træerne til højhusenes grå betonfacader. Du kan gå på opdagelse i modebladene eller på nettet. Du kan lade dig inspirere af couturen i Paris, modeugen i New York eller Copenhagen Fashion Week.

Du vil stifte bekendtskab med forskellige discipliner inden for tekstilt håndværk.  Gennem modetegninger når du frem til din egen personlige stil. Dernæst tegner du selv mønsteret op, og gennem tilretning og mønsterbrug når vi frem til den perfekte pasform til dig. Du lærer om klipning af stof og en masse syteknikker,  inden du til sidst står med et lækkert, individuelt og personligt design. Undervejs må man vente, sprætte op og holde tungen lige i munden. Mens man knokler, er der også tid til snak og sjov.

Året vil være opdelt i forskellige forløb, hvor du kan vælge dem alle eller lige netop det, du synes, er spændende. De forskellige perioder kunne være: fede T-shirts, lækre gallakjoler, skiudstyr til Norgesturen eller afslappet mode sommertøj.

Design af smykker

Smykkedesign er et vidt begreb, for det er din kreativitet og dit potentiale, der sætter grænserne. Vi fanger trends i tiden, lader os inspirere af nye designs fra kendte smykkefirmaer og lader det komme til udtryk i vores arbejde. Du har stor valgfrihed og får mulighed for at udforske et gammelt håndværk, som aldrig går af mode.

Du lærer de grundlæggende teknikker, så du har den faglige ballast til at kunne arbejde med fremstilling af smykker. Teknikker dækker både over at save ringe ud til seje kæder, støbe smukke brocher i bronze eller sølv, lave flotte fingerringe (for eksempel med perler og ”diamanter”), som loddes sammen eller udforme spændende øreringe – alt sammen efter dit eget design.

Smykkeværkstedet genlyder af alt lige fra boremaskiners snurren, hammerens klang i metallet og en hyggelig småsnakken hen over arbejdet.  Materialerne spænder vidt. Du kan vælge mellem sølv, bronze, kobber, sten, perler, læder, skind, fjer og meget mere (men arbejder du med sølv, skal du selv betale).

Du tror måske, at det mest er for piger at lave smykker, men sådan forholder det sig aldrig. Hvert år vælger mange drenge at gå på smykkeholdet, og de bliver alle bidt af at lave trendy kæder og ringe – enten til dem selv, til en særlig veninde eller som gaveideer til familien.

Når du går på vores designefterskole kan du også bruge nogle af de aftener på at være kreativ med smykker og syning. Da noget af udstyret kan være farligt at bruge alene, skal der dog være en lærer til stede.

Underviser på designlinien

Hanne CarstensHanne Carstens, lærer
Underviser i kreative fag. Jeg er vild med at skabe unika ting og på skolen arbejder jeg mest med design af tøj og smykker. Jeg varetager også vejledning af eleverne i forbindelse med ansøgning til valg af ungdomsuddannelse.

Læs om næste liniefag – kreativ linie